اول حفظ سرمایه کسب سود
در بازارهای مالی اولین وظیفه ی یک معامله گر حفظ سرمایه هست بعد کسب سود. در جنگ نیز اولین وظیفه ی یک سرباز این هست که آموزش ببیند که چطور زنده بماند بعد یاد بگیرد که چطور باید جنگید.
اکثر کسانی که وارد بازارهای مالی بوِیژه بازارهای مالی داری ضریب اهرم (یعنی می توانند چندین برابر موجودی خود معامله انجام دهند مثلا بازارهای مالی خارج از کشور یا نمونه خیلی کوچکتر آن آتی سکه ایران) میشوند، در روزهای اول ورود با چند موقعیت سودآوری که کسب می کنند بادی به غب غب خود انداخته و تصور می کنند که به غول چراغ جادو دست یافته اند، در صورتیکه زهی خیال باطل و در معاملات بعدی، بازار نه تنها سودهای قبلی را از آنها پس می گیرد بلکه قسمتی یا تمام سرمایه ی اصلی آنها را نیز تباه میکند.
خیلی از افراد در این نوع بازارهای همواره ضررهای سنگینی به سرمایه ی خود وارد می کنند فقط به خاطر ندانستن این داستان که هدف اول حفظ سرمایه هست بعد کسب سود، به قول شاعر :
آفت دیگری که معمولا خیلی ها درگیر اون هستند این هست که به محض اینکه 20% از سرمایشون از بین میره به سرعت دچار آشفتگی و پریشانی میشند و قید اون 80% باقی مانده را هم میزنند و حد ضرر را از معاملات خود بر میدارند، به خیال واهی و جمله ی تکراری بازار بر خواهد گشت.
ولی بازار قوی تر از همیشه جلو میرود و با بی رحمی تمام آن 80% باقی مانده را هم می بلعد. در صورتیکه اگر ضرر را در ابتدای امر قبول میکردید و با خویش لجبازی نمی کردید این اتفاق نمی افتاد. با قاطعیت به شما قول میدهم بازار همه روزه موقعیت های ناب معاملاتی را به شما نشان میدهد، و همچون عروسی زیبا در مقابل شما خودنمایی میکند. پس شکست را پذیرفته و با مابقی سرمایه جبران مافات کنید.
به حرفهای من عمیقا فکر کنید این تجربیات با ضررهای فراوان بدست آمده که در قالب دست نوشته هایی منتشر میشود. روانشناسی بعد گم شده ی بازارهای مالی میباشد و به قول مارک داگلاس 20 درصد تکنیکال و 80 درصد روانشناسی ماهیت اصلی این بازار است.